Kiskert a konyhában - (Elizabeth Millard)
Változtasd a konyhádat egész évben termő kiskertté. Csírák, fűszernövények, magoncok, gombák, paradicsom- és paprikafélék. 224 oldal |
Leírás
Szeretnél saját termesztésű zöldségeket, csírákat fogyasztani, de nincs kerted? Ez nem akadály: a könyvben ajánlott trükkök és technikák segítségével akár egy parányi lakásban is remek eredményeket érhetsz el.
Kíváncsi vagy, milyen növényeket érdemes választanod, és hogyan neveld őket, hogy alacsony költségek mellett is bőséges termésben legyen részed? A szerző hasznos tanácsokat ad a különböző ültetőedények, a talaj, a megvilágítás, az öntözés és a kártevők elleni védekezés kérdéseiben is, illetve bemutatja az egyes növények esetében a leggyakrabban előforduló problémákat, és azok orvoslását is.
Ha a csírákkal kezded, az ültetéstől számított néhány héten belül már fogyaszthatod is a saját magad nevelte aprócska, ám tápanyagban annál gazdagabb, ropogós hajtásokat. Egy kis türelemmel és némi felszereléssel azonban komolyabb zöldségfélék, például paradicsom, saláta vagy burgonya nevelésébe is belevághatsz. Ugye, milyen izgalmas napról napra lesni, ahogyan a magról ültetett kis növény első levelei előbújnak? Ha ezt éppen reggel, pizsamában teszed, az csak megduplázza az izgalmat!